[Euro Basket 2009] Litvanya - Türkiye Canlı Ntv ve Ntv Spor 22:15 izle




Canlı izlemek için Tıkla




Otoriteler ilk günkü Litvanya maçının önemli olduğuna değiniyor. Tabii ki turnuvaya iyi başlamak çok önemli ama unutmayalım ki bu tür organizasyonlarda her maç önemli. Turnuvanın 3. günü bir bakıyorsunuz ki ilk günkü göstergeler tersyüz olmuş lider takım son gün eve gitmeme maçı oynuyor. Bu nedenle son gün oynayacağımız maç ev sahibi Polonya'ya karşı. Bu ne demek oluyor? Takım havasını beklenmedik bir Bulgaristan yenilgisinden sonra mutlaka ayakta tutma zorunluluğumuz var. Dilerim böyle bir şey olmaz ve ilk 2 günde işi bitiririz.

Gruptan kesinlikle çıkmamız gerekiyor. 2. turda C Grubu'ndan gelecek İspanya, Slovenya ve Sırbistan'dan iki maç kazanmamız gerekiyor. Nedense Polonya'nın bunlardan birini ev sahibi olarak yeneceğini düşünüyorum. Eğer grupta da bizi yenmişlerse, ilk 8'e girme işimiz averajlara kalır. İşte bu nedenle grubun son maçının önemini ısrarla vurguluyorum.

Takıma gelince; Kerem Gönlüm'ün olmaması bir dezavantaj ama Ersan fazla süre alarak 4 numara eksiğimizi giderebilir, fakat bu durumda da ortaya başka bir soru çıkar. Nereye kadar? Çünkü Avrupa Şampiyonası'nda oyuncu, enerjisini ekonomik kullanmaz ve son günlere fiziksel yorgunlukla girerse, skorer sıkıntısı çekeriz. Evet skorer oyuncu konusunda sıkıntımız var, hazırlık maçlarında da gördük, takımların kalibresi arttığında ve savunmalar sertleştiğinde ciddi şekilde skor üreten oyunculara da ihtiyaç oluyor.

Milli Takımımız'da hücumda mükemmel bir set organizasyonu göze çarpmıyor, kötü değil ama çok iyi de değil. Takım karakteri için çok hızlı ve fast break'çi de diyemeyiz.

Peki geriye ne kalıyor? Tabii ki savunma...

Bu takım Japonya'da çok sert savunma yaptı ve maçı son saniyesine kadar bırakmadan oynayarak karşılığını aldı.

Eğer bu işi tekrarlarlarsa başarılı olurlar.

Sonuç olarak bu şampiyonadaki derecemiz yapacağımız savunmayla belirlenecektir. Çünkü hem eksiğiz, hem skorer oyuncumuz sınırlı, hem kötü olmayan ama ideal de olmayan bir yarı saha hücumumuz var. Ayrıca hızlı hücum özelliğimiz sivrilmemiş. Bu durumda mecburen tek yapmamız gereken şey, tıpkı Japonya'daki gibi takım atmosferini üst düzeyde tutup ölümüne savunma yapmak.

Oyuncular, Hırvat ve Almanya yenilgilerini de iyi irdeler ve sertleşmedikçe maç kazanılamayacağına ikna olurlarsa o yenilgilerin de takıma dezavantaj değil avantaj getireceğini düşünüyorum.

LİTVANYA'NIN BEYİN TAKIMI YOK

Öncelikle Litvanya'nın Kaukenas, Siskauskas, Jasikevicius ve Macijauskas olmadan bu şampiyonaya gelmesini müjde olarak niteleyelim ve onları Japonya 2006'da yendiğimizi hatırlatalım. Ama yine de bunlar Litvanya'nın madalya için geldiğini değiştirmeye yetmez. Litvanya takımının amacı madalya ve hazırlık maçlarında olumlu sinyaller verdiler.

Kişisel görüşüm, eksik kadro ile gelen Litvanya en önemli sorunu, kısa oyuncularıyla yaşıyor. Avrupa Şampiyonası'na gelemeyen 4 oyuncu da Litvanya ve Avrupa'nın iyi kısaları. Kısacası beyin takımı. Peki yerlerine kim var? Orijinal pozisyonu 2 numara olan ama oyun kurucu pozisyonunda oynayabilen Delininkaitis, diğer isimler gibi Avrupa basketbolunda ağırlığı olmayan Mazuits ve genç Kalnietis.

Litvanya takımı tabii ki bu oyuncular yok diye her topu rakibe kaptırmayacaktır ancak iş madalyaya gelince kısaların performansı sonucu belirleyecek. Bir başka unutmamamız gereken faktör de basketbol ekolleri. Sahada kim olursa olsun ekolleri bu dezavantajı minimize edecektir.

Litvanya'nın uzunları çok iyi; Petravicius, Javtokas sıkı 5 numaralar. Lavrinovic kardeşler ve Jankunas, Avrupa'nın sayılı şutör 4 numaraları. Buralarda sıkıntı olmadığı gibi fazlalıkları bile var. Hem skor üretip hem de maça savunmada sertlik getirecekler.

Kleiza, NBA hastalığına tutulmadan takıma monte olursa hem skor hem de oyun sertliğini sahaya taşıyabilir.

Sonuç olarak Litvanya'nın tüm dezavantajlarına rağmen grubun ve şampiyonanın en önemli aktörlerinden biri olduğu düşüncesindeyim.

Kaynak : ZAMAN


[Euro Basket 2009] Litvanya - Türkiye Canlı Ntv ve Ntv Spor 22:15 izle, canli izle, seyret, online izle, şifreli

0 yorum:

Yorum Gönder